Integritetspolicy

Det är viktigt för mig att du känner dig trygg med hur jag hanterar dina personuppgifter och denna integritetspolicy förklarar hur jag samlar in och använder dina personuppgifter. Jag lånar bara dina uppgifter så länge du själv tillåter det.

När du blir kund hos Ulla Pallin accepterar du att jag behandlar personuppgifter enligt denna policy.

Hur jag hanterar dina uppgifter

När du blir kund hos mig kan jag, beroende på vilka tjänster/produkter du köper behöva alla eller vissa av följande uppgifter:

  • Kontaktpersons för- och efternamn
  • Organisationsnummer/personnummer
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Besöks och leveransadresser

Dessa uppgifter behandlar och sparar jag för att kunna fakturera dig på ett korrekt sätt enligt lag.

Underlag för färg/stilanalys & makeup
Vid ett möte där det görs en färganalys, stilanalys eller makeup kommer jag behöva samla in och behandla uppgifter som rör detta. Dessa uppgifter sparar jag så länge de behövs för att kunna hjälpa dig.

Swish betalningar
Om du väljer att betala med Swish kommer dina uppgifter att sparas hos Swish.

Kommunikation
Jag kan även skicka ut post eller e-post om nyheter eller annan information som jag tror kan vara av intresse för dig som kund. Du kan alltid, när som helst, avsäga dig utskick genom att antingen meddela mig eller klicka på avprenumerera längst ner i varje e-postmeddelande.

E-post och förfrågningar
Om du kontaktar mig och inte redan är kund, behöver jag behandla de uppgifter som du skickar in. Dessa uppgifter sparar jag så länge de behövs för att kunna hjälpa dig.

Webbplats
När du besöker och använder min webbplats kan data sparas och hanteras om hur du använder webbplatsen. I vissa fall kan informationen delas med utvalda tredjepartsleverantörer av verktyg för marknadsföring och analys. Jag gör detta för att kunna erbjuda dig som besökare en bättre upplevelse. Detta kan ske bland annat genom användning av så kallade cookies. Cookies är små textfiler som lagras på din dator via din webbläsare och du kan när som helst begränsa eller avaktivera användningen av cookies i din webbläsare. Detta kan dock innebära en negativ påverkan på funktionaliteten och användarvänligheten på webbplatsen. Ingen personlig information eller några personuppgifter sparas i cookies.

Lagring av uppgifter hos tredje part

För att kunna driva min verksamhet använder jag ett antal system, tjänster och program från olika leverantörer både inom och utanför EU.

Jag ställer krav på samtliga leverantörer att de uppfyller kraven enligt GDPR, antingen genom deras vanliga tjänsteavtal (eller motsvarande) eller via specifika personuppgiftbiträdesavtal (eller motsvarande).

Jag använder tjänster från följande företag där dina personuppgifter kan komma att behandlas:

Visma Spcs (Sverige)
Visma Spcs är mitt faktureringsprogram och här lagrar jag alla uppgifter om dig som kund, fakturering, offerter och så vidare.

Dropbox (USA)
Hos Dropbox lagrar jag interna filer. Det innebär att det kan finnas dokument, register och annat material där dina personuppgifter kan förekomma.

Get a Newsletter (Sverige)
Jag använder Get a Newsletter för att skicka ut nyhetsbrev till kunder och här lagras namn och e-postadress.

Binero (Sverige)
Binero levererar min servermiljö där min webbplats finns. Fyller du i formulär på min webbplats kommer de angivna uppgifterna att lagras på min webbserver.

Vad har du som kund för rättigheter?

Du har alltid rätt att ta del av den information som jag sparar om dig. Som kund har du rätt till en gratis export av data per år. Du har även rätt att när som helst begära att jag rättar eventuellt felaktig information om dig.

Du har även rätt att begära att jag tar bort all information som jag sparat om dig, det som kallas rätten att bli bortglömd. Dock måste jag ibland på grund av bland annat Bokföringslagen (1999:1078) och andra lagar spara viss information även efter att jag hanterat en förfrågan om att bli bortglömd.

Om du vill göra en begäran om att bli bortglömd skickar du ett mail till info@ullapallin.se. Jag hanterar vanligtvis alla förfrågningar inom 30 dagar. Skulle de av någon anledning ta längre tid informerar jag dig om varför och om det finns några hinder.

Ändringar av policy

Jag arbetar kontinuerligt med att förbättra min hantering av dina personuppgifter. Det betyder att jag kan behöva uppdatera den här policyn. Vid större förändringar av policyn kommer jag att informera dig.

Frågor

Om du har några frågor gällande hanteringen av dina personuppgifter kan du kontakta mig på info@ullapallin.se.

Senast uppdaterad: 6 november 2018

Låter det intressant?

Vill du göra en färganalys, stilanalys, makeup eller garderobsplanering? Kontakta mig så diskuterar vi mer.

Ulla Pallin DFDF  | Stockholm  |  Tel: 08-20 41 50 | Integritetspolicy